Sitten tämän viikon puheenaiheeseen!

Lentomäen Mm-kisat kisattiin sitten viikonloppuna. Olipahan kisat...harmi että nämä kisat ei tulla muistamaan suomalaisten hyppymenestyksestä vaan lähinnä nuoren Harri Ollin "toilailuista". Olkoon Ollin syyt yöllisiin reissuihin mikä vaan, niin kyllähän tämä nyt vähän huvittaa.

Nuori kaveri, mikäs siinä jos naiskauneus kiinnostaa. Mikäli mitään naisia on, nämähän on vain "huhupuheita mäkimontusta". Mielestäni on typerää puhua kilpailukielloista ja ties mistä muista rangaistuksista. Itse antaisin "vakavan" varoituksen, eiköhän nuorimies pelästynyt jo koko kohua eikä varmaan uskalla lähteä reissaamaan seuraavalla kerralla kun mieli tekee.

No, säännöt on sääntöjä ja tietenkin niitä pitää noudattaa. On kuitenkin kyse yhdestä hairahduksesta ja ilmeisesti ei olla kuitenkaan viinalla läträilty. Olli kuitenkin tuli paikalle ja hyppäsi hienot hypyt lauantaina sijoittuen kuudenneksi. Nukkui sitten yönsä missä hyvänsä...

Ja mitä tulee näihin kirosanoihin tässä kuuluisassa kujanjuoksussa. Eiköhän ketä tahansa v***** kun toimittajat juoksee kintereillä. Tosin olisihan sitä voinut pysähtyä ja kertoa ihan asiallisesti että "tässä vaiheessa en kommentoi enkä vastaile kysymyksiin. Palataan asiaan parin päivän päästä." Siinäkin tapauksessa oltaisiin varmaan tehty omat johtopäätökset ja asiat muuttaneet muotoaan. Janne Marvailan kommentointi nyt ei ollut mitenkään asiallista, mutta täytyy edelleen muistaa että kyseessä on nuori mies. Jotenkin vain mitta täyttynyt esim. lentomatkalla keskustellessa ja toimittajien juostessa kintereillä kysyen kysymyksiä mihin ei halua vastata.

Vertaus Matti Nykäseen on myös hassua. Matti on Matti, eikä muuksi muutu. Ei näitä kahta kaveria voi pistää samaan lauseeseen. Matin toilailut on asia erikseen.

Mutta siis kisat! Menihän ne sitten kuitenkin ihan kivasti. Janne hyppäsi hienolla loppukirillä kolmanneksi henkilökohtaisessa kisassa ja joukkuemäestä hopea. Hopea joukkuemäestä on kyllä hiukan pettymys, koska odotukset olivat niin kovat henkilökohtaisen kisan suomalaismenestyksestä. Ainakin voitettiin ruotsi! :) ja tietenkin norja...itävalta menee menojaan ja sille ei taida oikeen kukaan mahtaa mitään. Ne vaan yksinkertaisesti on loistavia hyppääjiä ja kaikki vielä niin nuoriakin!

Hautamäkikin petrasi hienosti kisojen aikana! Olisin toivonut kyllä näkeväni edes pienen hymyn häivähdyksen joukkuehypyistään. Mutta Matti on semmonen kivikasvo, ehkä se hymy vielä saadaan nähdä!

Tästä asiasta tulisi niin paljon tekstiä, ehkä jatkan taas illalla! Vielä loppuun pienti pyyntö:

Janne ja Tommi jatkakaa! :)

 

Part 2:

Okei, joudun ehkä hiukan muuttamaan mielipidettäni! Tämän päiväisen lehdistötilaisuuden antia lueskellessani on pakko tunnustaa että en oikein nyt tiedä mitä ajatella. On todella surullista jos ja kun Olli oli humalassa esiintyessään median edessä. Se saattaa ja varmasti onkin osa syy siihen kielenkäyttöön mitä hän käytti. Eihän se kielenkäyttö kaunista kuunneltavaa ollut ja Marvailan haukkumisenkin olisi voinut jättää väliin, mutta myös se on surullista ettei suomalainen urheilija saa ilmaista tunteitaan. Muistellen esimerkiksi taannoista kohua Janne Ahosen kommentoinnista hypyn jälkeen. Nojoo, on tää nyt vähän eri asia ja on ikävää ettei Harri Olli ottanut vastuutaan tekemisistä tai tekemättä jättämisestä. Hänen olisi pitänänyt näyttää osaavansa käyttäytyä kuin aikuinen (niin aikuinen kun tuossa iässä ollaan) ja tulla Lahteen palaveroimaan. Olisi pitänyt tulla kertomaan omat näkemyksensä asiasta ja vaikka sitten puolustella tekojaan tai kertoa olevansa pahoillaan!

Mielenkiinnolla odotan Ollin seuraavaa liikettä. Tuleeko lehdistötiedotetta? Pyytääkö anteeksi? Jatkuuko mäkihyppy ura? Mitä todella tapahtui? Tosin viikonlopun yöreissua ei tarvitsisi oikeastaan edes kertoa julkisuuteen. Mutta kyllähän se aika montaa ihmistä kuitenkin kiinnostaa, minua myös! Mutta en välitä vaikka en koskaan saisi tietää.

Nyt vain toivon, että asiat saataisiin järjestymään. Toivon ettei Ollin lupaava hyppyura tyssää nyt tähän episodiin ja että hän myös miettisi minkälainen se elämä on mitä hän "elää itseään varten". En usko että ainakaan tällaista. Nyt nuo kameran edessä sanotut lausahdukset muuttavat muotoaan jos kerta hän lausui ne humalassa.

Paljon jäi mietittävää, mutta toivotan silti Harri Ollile kaikkea hyvää! Toivottavasti näemme hänet ensi kaudella positiivisin mielin asennoituneena ja huippuvireisenä mäkihyppääjänä joka keskittyy sen hetkisiin kisoihin ja lähtee vasta kisojen jälkeen naisiin.

Pyydän anteeksi mahdollisia kirjoitusvirheitä!